zdradza
Liczba pozycji: 4
Tajniki czekolady – ebook
Mark Tilling
Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku. Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik znajdzie tu wszystko, czego potrzebuje – od wykazu...Data dostępności:
Data publikacji:
Gaslighting Psychologiczne morderstwo – ebook
Agata Butler
Jak rozpoznać ukryte manipulacje i ich efekty oraz uwolnić się od narcystycznej przemocy Przemoc to nie tylko fizyczne znęcanie, ale również słowa, krzyki, groźby i obelgi. Przemoc to także zaniedbywanie, okłamywanie i manipulacja. Długotrwała ekspozycja na taką przemoc może doprowadzić do całkowitego wymazania tożsamości ofiary – co jest porównywalne do psychologicznego morderstwa. Jeśli: ...Data dostępności:
Data publikacji:
Inteligencja erotyczna. Jak utrzymać bliskość w relacji – ebook
Esther Perel
KULTOWA KSIĄŻKA, KTÓRA POMOGŁA TYSIĄCOM PAR. Czy namiętność po latach związku jest możliwa? Dlaczego po pewnym czasie stygnie, choć ludzie wciąż się kochają? Dlaczego przyjście na świat dziecka tak często zapowiada erotyczną katastrofę? Czy całkowita szczerość w seksie jest naprawdę potrzebna? I wreszcie, jak sprawić, by rutyna nie stała się pułapką dla erotyki? Na te i inne pytania...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima – ebook
Marcin Molik
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...Data dostępności:
Data publikacji: