wiesz
Liczba pozycji: 11
Żywność, czyli co tak naprawdę można jeść – ebook
Mark Hyman
Wiesz, że jedzenie płatków owsianych nie jest zdrowym sposobem na rozpoczęcie dnia? Mleko nie buduje kości, a jajka w diecie nie zwiększają ryzyka wystąpienia zawału serca. Każdego dnia jesteśmy bombardowani sprzecznymi informacjami o zdrowym odżywianiu. W końcu, stojąc przed sklepową półką, sam nie wiesz, co powinieneś wybrać, by zdrowo jeść. Dr Hyman, odkryje przed Tobą odpowiedź na pytanie, co powinieneś...Data dostępności:
Data publikacji:
Moje sprawdzone przepisy – ebook
Henryka Tuszyńska
Poznaj przepisy, które zawsze się sprawdzają! Chcesz wprowadzić do swojej kuchni coś nowego? Nie wiesz, jak przygotować dania swojego dzieciństwa ani któremu przepisowi zaufać? Testujesz pomysły z Internetu, ale efekt wciąż nie jest zadowalający? Nie marnuj czasu ani składników! Autorka zebrała niezawodne, przez lata udoskonalane i wielokrotnie testowane przepisy na dania i desery, które zbierają...Data dostępności:
Data publikacji:
Ucztuj. Pość. Powtórz – ebook
Gin Stephens
Każdy z nas choć raz w życiu był na jakiejś diecie. Mówi się, że 95 procent osób, które straciły na wadze, wraca do wagi wyjściowej. A niektórzy tyją i kończą, ważąc więcej niż przed odchudzaniem! Frustrujące, prawda? Albo sytuacja, kiedy ktoś częstuje cię urodzinowym tortem, a ty odmawiasz, bo jesteś na diecie. Znasz to? Nie musi tak być! Możesz zjeść kawałek tortu! Jak szybko schudnąć i przyspieszyć...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak zdrowo gotować – ebook
Mark Hyman
Dzięki tej profesjonalnej książce kucharskiej, autorstwa światowej sławy lidera, mówcy i edukatora zdrowego odżywiania, dr. Marka Hymana, zyskasz mnóstwo przepisów na odżywcze, zdrowe, tanie i proste do wykonania dania. Niezależnie od tego, czy stosujesz dietę pegańsk ą, paleo, wegańską, bezmleczną, bezglutenową, czy tę o niskim indeksie glikemicznym . Autor podpowie, jak zdrowo się odżywiać i co jeść,...Data dostępności:
Data publikacji:
Chemia w pożywieniu. – ebook
Hans-Ulrich Grimm
Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu...Data dostępności:
Data publikacji:
Uzdrawiające oczyszczanie organizmu według Boskiego lekarza. – ebook
Anthony William
Czy wiesz co jest przyczyną takich chorób, jak np. ostry zespół przewlekłego zmęczenia, fibromialgia, reumatoidalne zapalenie stawów, Hashimoto, stwardnienie rozsiane, egzema, łuszczyca lub inne choroby autoimmunologiczne? Osoby, które na nie cierpią chodzą od lekarza do lekarza, którzy zalecają im przyjmowanie wszelkiego rodzaju olejów rybnych i probiotyków, a nawet eliminują produkty szkodliwe dla...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak schudnąć w 4 krokach - dieta 4x4. – ebook
Erin Oprea
Chcesz schudnąć, ale nie wiesz, jaki wykonać pierwszy krok w stronę zdrowszej diety i stylu życia? Autorka, certyfikowana trenerka gwiazd Hollywood, prezentuje program żywieniowy połączony z 4-minutowymi treningami – sesjami ćwiczeń tabata. Pomoże on Ci uporać się z nadmiarem kilogramów, cellulitem, wzdęciami i rozwojem chorób, takich jak – schorzenia serca, cukrzyca, a nawet rak. Wystarczy, że zastosujesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Smoothie z jadalnych roślin dziko rosnących – ebook
Ewelyne Laye
Co Ty wiesz o koktajlach? Dzięki różnorodnym składnikom leczniczym, koktajle z dzikich ziół są pierwszorzędnym środkiem profilaktycznym. Organizm jest chroniony, witalizowany i odżywiony wszystkim, czego potrzebują komórki. Korzyści odnosi nie tylko ciało. Koktajle mają harmonizujące działanie na wszystkich poziomach i wspierają również duchowe i umysłowe samopoczucie. Bomba energetyczna...Data dostępności:
Data publikacji:
Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia – ebook
Jagna Niedzielska
Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożywczych? Najwięcej marnujemy pieczywa, wędlin, owoców, warzyw, nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać! Kuchnia zero waste! Przyjrzyj się temu, co twoim zdaniem nie nadaje się do zjedzenia, i przekonaj się, jak zdrowo i naprawdę pysznie możesz to wykorzystać w kuchni. Wykorzystaj, nie marnuj! Gotowanie zero waste to smaczne jedzenie,...Data dostępności:
Data publikacji:
Polskie jabłka – ebook
Jan Szmyd
Czy wiesz, jakie skarby czekają na ciebie w polskich sadach? „Cudze chwalicie, swego nie znacie” - to stare powiedzenie świetnie oddaje nasz stosunek do jabłek. Zajadamy się pomarańczami, nektarynkami i ananasami, ale czy wiemy, jak wiele smaków i możliwości zastosowań w kuchni mają prawdziwe polskie jabłka? Ta publikacja to hołd dla tych niezwykłych owoców, które są naszym bogactwem...Data dostępności:
Data publikacji: