tolerancja
Liczba pozycji: 4
Tolerancja dla odmienności. Krytyka i Osądzanie. Po co ludzie oceniają innych i co to mówi o nich samych? – audiobook
Renata Zarzycka
Co jakiś czas każdy z nas spotyka się z krytyką. Krytyka (łac. criticus – osądzający) powinna być analizą i oceną dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych wartości (np. praktycznych, etycznych, poznawczych, naukowych, estetycznych, poprawnych), jako niezbędny element myślenia wraz z opisem wyników tego myślenia i rekomendacjami, radami oraz wskazówkami do zmian. Jeden rodzaj to krytyka bez...Data dostępności:
Data publikacji:
Ludzie, ludzie – audiobook
Ewa Woydyłło
Jak pokochać „trudne charaktery”, budować dobre relacje i rozumieć siebie Ewa Woydyłło – znawczyni ludzkiej psychiki przedstawia wyjątkową galerię „trudnych” ludzi, z którymi przychodzi nam dzielić życie. Opisuje ich po mistrzowsku, z wyrozumiałością i tolerancją. Inspirując nas do odpowiedzi na pytanie: Jacy jesteśmy? „Każdy obdziela otoczenie swoimi przywarami, chociaż nie każdy jednakowo nieznośnie....Data dostępności:
Data publikacji:
Rozwód to jeszcze nie koniec świata – audiobook
Agnieszka Kazała
„- Rozwód to jeszcze nie koniec świata - powiedziała łagodnie. - Najważniejsze jest jednak to, że nawet gdy rodzice przestają się kochać wzajemnie, to nie przestają kochać swoich dzieci”. Czy rozwód to dobra sprawa? Zapewne przykra, zwłaszcza dla dzieci, których rodzice się rozstają. Ale czasem nie ma innego wyjścia. Jak sobie radzić z uczuciami, które nas wtedy dopadają? Czy ktoś, kto...Data dostępności:
Data publikacji:
Dobrostan. Stan Umysłu – audiobook
Renata Zarzycka
Dobrostan. Stan Umysłu. Uzdrowienie słabości i uporządkowanie życia. Stan Spokoju i Szczęścia. Mindfulness – technika uważności. Cz. 9 Audiobook składa się z trzech lives, („Czym jest dobrostan", "Co ważniejsze, czy wiata czy wiedza?" i "Jak jest Twoja tożsamość? Kim jesteś?"). Stąd, jakość dźwięku w poszczególnych odcinkach może być nieco inne. Chodzi jednak o treść. Przez szereg lat, nauka zajmowała...Data dostępności:
Data publikacji: