restauracje
Liczba pozycji: 9
Lunch z ludźmi sukcesu. 52 spotkania z tymi, którzy zmieniają świat – ebook
Financial Times
Z kim spośród wszystkich ludzi na świecie najbardziej chciałbyś pójść na lunch? Spotkaj się z największymi osobistościami ze świata sztuki, biznesu, mody, polityki i sportu. To niepowtarzalna okazja, żeby dowiedzieć się, na czym polega tajemnica ich sukcesu. • Dlaczego Jeff Bezos pracuje przy zwykłym tanim biurku? • Jak wygląda lunch z Michaelem O’Learym w „standardzie Ryanaira”? • Jak to możliwe,...Data dostępności:
Data publikacji:
Kelner w Paryżu. Co ukrywa stolica smaku? – ebook
Edward Chisholm
Paryż harujący, czyli stolica smaku od kuchni „Pozory wprawiają w ruch restaurację, podobnie jak to miasto. Różnica między tym, co widoczne, i tym, co ukryte, jest bezkresna jak ocean. Restauracja w rzeczywistości jest oszustwem”. Edward Chisholm przyjechał do Francji, marząc o przygodzie i znalezieniu swojego miejsca w świecie. Próbując związać koniec z końcem i wybić się jako pisarz, podjął...Data dostępności:
Data publikacji:
Lunch z liderami. Drugie danie. 51 nowych spotkań z tymi, którzy zmieniają bieg historii – ebook
Financial Times
ZAPRASZAMY NA NAJSŁYNNIEJSZE LUNCHE ŚWIATA „Financial Times” zaprasza na „Lunch z liderami” – gość wybiera restaurację, a wydawca reguluje rachunek. Rozmówcy rozluźniają się przy jedzeniu i butelce wina i pozwalają sobie na otwartość, autentyczność, a nawet niedyskrecję. Z kim spośród wszystkich ludzi na świecie chciałbyś pójść na lunch? • Co tak naprawdę kryje się za prowokacjami Elona Muska...Data dostępności:
Data publikacji:
Golf. Pasja, podróże, lifestyle – audiobook
Wojciech Pasynkiewicz
Dlaczego znowu o golfie? To proste. To moja pasja, bo z uprawiania zwykłej, jednej z wielu dyscyplin sportowych, uczyniłem swoje życiowe hobby i sposób na rekreację. Najpierw było zbieranie piłeczek golfowych z logo pola, na którym osobiście zagrałem; potem zacząłem opisywać te pola, fotografować je, rankingować, a w końcu ścigać się z samym sobą, żeby zagrać w kolejnym kraju, na kolejnym nowym...Data dostępności:
Data publikacji:
Dubaj – ebook
Jacek Pałkiewicz
Manhattan na pustyni. Oszałamiające drapacze chmur, wyspy palmowe, złote plaże, najwspanialsze hotele, sklepy i restauracje. Oaza technologii, niewyobrażalny przepych i bogactwo. Tak najczęściej postrzegany jest Dubaj. Czy taki jest naprawdę? Co kryje się za szklaną nowoczesnością miasta? Podróż do Dubaju, miejsca tak odległego charakterem od dotychczasowych wypraw autora, to prezent dla żony Lindy...Data dostępności:
Data publikacji:
Birobidżan – ebook
Agata Maksimowska
Birobidżan miał być dowodem na to, że rewolucyjna energia dotrze do najodleglejszych zakątków radzieckiego państwa. Że „ ex nihilo" powstanie nowe żydowskie życie i żydowski socjalistyczny człowiek. Ambitny projekt wymagał jednak walki z naturą, planowania i uporu. Ale przede wszystkim ludzi: personelu zarządzającego, administracji, budowniczych. Ci, którzy chcieli wziąć udział w tym wielkim przedsięwzięciu,...Data dostępności:
Data publikacji:
Barcelona stolica Polski – ebook
Ewa Wysocka
Barcelonę od Polski dzieli ponad 2000 km, ale dusza tego miasta jest bardzo słowiańska. Co ciekawe, Katalończyków od wieków nazywają Polakami i prawie na każdym kroku można znaleźć wpływy polskiej kultury, ślady wybitnych Polaków oraz odkryć wspólną historię. Kto by pomyślał, że najpopularniejszy w Katalonii program satyryczny ma tytuł „Polonia”, a emisja kończy się słowem „Koniec”, które znają wszyscy....Data dostępności:
Data publikacji:
Największa klęska polskiego wywiadu – ebook
Marek Świerczek
Jak zapewnić nowopowstałemu bolszewickiemu państwu okres oddechu dla ustabilizowania sytuacji wewnętrznej? Jak uniknąć interwencji zbrojnej państw zachodnich oszukując „białą“ emigrację i obce wywiady? Wystarczy rozgłaszać, że Związek Sowiecki upadnie z hukiem, bo na jego terenie działa rozbudowana konspiracja, która obali władzę czerwonych? Jak zwabić przy okazji liderów „białej“ rosyjskiej opozycji...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak smakuje pępek Wenus. Świat widziany zza stołu – ebook
Piotr Adamczewski
„Kiedy ćwierć wieku temu Piotr Adamczewski zaczął się bawić w pisanie o jedzeniu dla POLITYKI, w której pracował wówczas jako sekretarz redakcji, nie spodziewał się, że to hobby stanie się sensem jego życia i radością dla tysięcy smakoszy. Mało kto tak pięknie i mądrze, inkrustując narrację anegdotami, z miłością, wiedzą i kulturą pisze po polsku o świecie jedzenia i kuchni.” Smacznego czytania!...Data dostępności:
Data publikacji: