obiad
Liczba pozycji: 5
Obiad z Bondem – audiobook
Agnieszka Lingas-Łoniewska
On – zabójczo przystojny i skryty. Ją życie nauczyło podchodzić do mężczyzn z lekkim dystansem. Nieźli z nich agenci. Czy zdążą się dogadać, zanim się pozabijają? Eliza, przyjaciółka znanej czytelnikom z Kolacji z Tiffanym Natalii, zostaje sama w swoim wielkim przedwojennym mieszkaniu. I nawet byłoby jej to na rękę, gdyby nie to, że ktoś chyba się do niej włamał… Z pomocą śpieszy...Data dostępności:
Data publikacji:
Mały zeszyt osiędbania – ebook
Justyna Kokoszenko
Dbanie o siebie to nie tylko wizyta u kosmetyczki czy zrobione paznokcie. Osiędbanie w każdym wymiarze jest podstawą, bez której śmiałe kobiece plany i odważne projekty mogą lec w gruzach. Zatroszczenie się o swoje potrzeby jest jak tankowanie paliwa. Tylko z pełnym bakiem możemy pojechać w romantyczną podróż, po zakupy na obiad lub wystartować niczym rakieta w kosmos, na podbój galaktyki!Data dostępności:
Data publikacji:
Rozmówki portowe angielsko-polskie – ebook
Małgorzata Czarnomska
Osoby nie znające dobrze języka angielskiego przeważnie odczuwają strach przed używaniem go. Rozmowa po angielsku jest konieczna w portach – trzeba przejąć jacht, załatwić coś w bosmanacie, oddać żagiel do naprawy, sprawdzić prognozę pogody, znaleźć kafejkę internetową, zrobić zakupy, czy choćby wyjść do restauracji na obiad. Książka ta ma za zadanie ułatwić komunikowanie się w tego typu sytuacjach....Data dostępności:
Moja rodzina i inne zwierzęta – audiobook
Gerald Durrell
Barwna aktorska interpretacja bestsellerowej autobiograficznej książki Geralda Durrella, opisującej lata spędzone przez jego nietuzinkową rodzinę na greckiej wyspie Korfu! Ekscentrycy, artyści, lekkoduchy. Brytyjczycy nie znający żadnych konwenansów. Durrellów poznajemy oczami najmłodszego członka rodu, który, wiedziony przyrodniczą pasją, wzbogaca ich codzienność prawdziwą plejadą zwierzęcych...Data dostępności:
Data publikacji:
Niż – ebook
Maciej Topolski
Niż Macieja Topolskiego to zbiór próz poetyckich zawierających elementy eseju i reportażu, a poświęconych pracy kelnerskiej. Książka została podzielona na pięć części, w których autor porusza kolejne aspekty pracy w gastronomii. Od rekrutacji przez kontakt z klientem po problematyczne relacje z kucharzami czy właścicielami restauracji. Celem książki jest ukazanie – za pomocą stylu łączącego odległe...Data dostępności: