jogurt
Liczba pozycji: 10
Wiśniowy jogurt. Między kłamstwami i zbrodnią. Tom 1 – audiobook
Dominika Bel
Uczucia, które rodzą się pomiędzy kłamstwami, intrygami... i zbrodnią. W dniu swoich urodzin ginie znany i ceniony profesor Sylwester Płonin. Wkrótce jego bliskich dotyka seria niewytłumaczalnych zdarzeń, które całkowicie zmieniają ich życie. Całe zamieszenie wydaje się mieć związek z tajemniczą autobiografią, którą zmarły miał niedawno ukończyć... W miarę, jak śledztwo postępuje, zaangażowani w nie...Data dostępności:
Data publikacji:
Ta Ada – audiobook
Dominika Bel
Młoda dziewczyna i śmierć... Ada Mielnik po śmierci ojca znalazła się na życiowym zakręcie. Dręczą ją wspomnienia, ma poczucie, że ktoś ją śledzi. A kiedy obok niej dochodzi do morderstwa, wie już, że dzieje się coś złego. Przerażona dziewczyna nie rozumie, dlaczego to wszystko jej się przytrafia. Wie jednak, że musi dojść prawdy. Stawką jest jej życie... Dominika Bel – autorka powieści kryminalnych....Data dostępności:
Data publikacji:
Śmierć w głębi lasu. Między kłamstwami i zbrodnią. Tom 3 – audiobook
Dominika Bel
Do pensjonatu w samym sercu Puszczy Piskiej zjeżdżają goście. Są wśród nich artysta rzeźbiarz, dziennikarz, wydawca, adiunkt, prawnik z żoną, polonistka, profesor fizyki. Wszyscy pragną odpocząć, a jednocześnie uciec przed przeszłością... Nie dany im jest jednak spokój - gospodyni domu zostaje brutalnie zamordowana. Odcięci od świata goście, wiedzą ... To trzecia cześć serii ”Miedzy kłamstwami i zbrodnią”....Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta najedzonych dziewczyn – ebook
Ewa Zwierzchowska
W tej książce znajdziesz odpowiedzi na następujące pytania: - jak działają hormony głodu i sytości,- jakie produkty wybierać, żeby na diecie nie czuć się głodnym, - jakie rośliny pomogą nam pohamować apetyt, - jakie produkty, potrawy poprawią nam nastrój w chwili słabości, - jak konsystencja potrawy wpływa na jej sytość, jaki sposób obróbki termicznej jest najbardziej korzystny, jak z małych zmian...Data dostępności:
Data publikacji:
The songs you've never heard – ebook
Ellie Wyatt Becky Jerams
Meg McCarthy wydaje się całkowitym przeciwieństwem Alany Howard. Bogata, rozpoznawalna dzięki bratu Casparowi - gwieździe popu - influencerka, którą każda marka chce sponsorować. Meg nie czuje się jednak z tym dobrze, uważa, że znalazła się w pułapce rodzinnej marki McCarthy. Ciągle jest porównywana do brata i nękana przez internetowych hejterów. Ukrywa przed światem swoją miłość i talent do muzyki,...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak czytać i rozumieć etykiety – ebook
Ewa Sypnik-Pogorzelska Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
Co oznacza E300? Czy amarant jest szkodliwy? Czy syrop glukozowo-fruktozowy to też cukier? Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także - a może przede wszystkim - informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in., jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład,...Data dostępności:
Data publikacji:
Antynadwaga – ebook
Dr Andrzej Kondratyuk
„Antynadwaga” Andrzeja Kondratyuka to książka o tym jak schudnąć i co warto zmienić w diecie. Dieta nie może opierać się na jednej zasadzie. Nieskuteczne okazały się próby ograniczenia węglowodanów lub tłuszczów, nie pomaga liczenie kalorii, indeksów, punktów. Człowiek je za dużo nie dlatego, że nie umie liczyć, ale dlatego, że często ma sytuacje stresowe i nie potrafi sobie z nimi poradzić....Data dostępności:
Data publikacji:
Mediterranea. Kuchnia słońca – ebook
Claudia Roden
„Uwielbiam tę książkę. Jest pełna mądrości i hojnie obdarza nas przepisami na proste w przygotowaniu, smakowite dania. Każda strona to prawdziwa uczta” –Nigella Lawson Claudia Roden przez ostatnie 40 lat napisała ponad 20 książek kulinarnych. Otworzyła przed nami podwoje cudownego świata oliwy z oliwek, syropu z granatów czy harissy z płatkami róż, na zawsze odmieniając podejście do gotowania...Data dostępności:
Data publikacji:
Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską – ebook
Beata Anna Dąbrowska
Zdrowie zakręcone w słoikach Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz...Data dostępności:
Data publikacji:
Uczta małego alergika – ebook
Katarzyna Błażejewska-Stuhr
Alergie dotykają coraz więcej dzieci, a z roku na rok liczba ta lawinowo wzrasta. Rodzice coraz częściej zmuszeni są do modyfikowania diety swoich maluchów ze względu na alergie lub pokarmowe nietolerancje. Nie jest to zadanie łatwe - wyeliminować część składników i zachować pyszny smak. Katarzyna Błażejewska-Stuhr obala mit, że posiłki dla alergików nie mogą być smaczne. Podaje zalecenia dietetyczne...Data dostępności:
Data publikacji: